Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal si cookies

In conformitate cu legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, informatiile referitoare la numele, numarul de telefon, adresa de e-mail sau adresa dumneavoastra vor fi inregistrate in baza de date a S.C PROTON IMPEX 2000 SRL. Scopul colectarii acestor informatii consta in: informarea cu privire la starea comenzilor dumneavoastra, usurarea procesului de comanda, activitati de promovare si evaluare a bunurilor si serviciilor, activitati de marketing si publicitate, activitati de cercetare de piata, monitorizare si statistica a comportamentului clientilor.


Prin finalizarea comenzii, dumneavoastra declarati si sunteti de acord ca datele completate sa fie salvate in baza de date a magazinului online Proton.com.ro si va dati acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate, prelucrate si transmise de catre S.C PROTON IMPEX 2000 SRL, catre partenerii sai (procesatori de plati, firme de curierat, agentii de marketing si publicitate etc), atat in tara cat si in strainatate.

S.C PROTON IMPEX 2000 SRL aplica masuri de securitate stricte pentru protejarea datelor gestionate, precum si pentru a ne asigura ca aceste date nu sunt pierdute, expuse, alterate sau folosite in alte scopuri decat cele normale.


In baza unui e-mail trimis catre office@proton.com.ro  va puteti exercita in mod gratuit dreptul pentru o solicitare pe an, in vederea confirmarii faptului ca datele personale furnizate de dumneavoastra sunt sau nu sunt prelucrate de catre Proton.com.ro. Puteti cere rectificarea, actualizarea, blocarea, stergerea, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte, precum si notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.


NEWSLETTER


Un utilizator al site-ului www.proton.com.ro poate sa opteze pentru primirea newsletterelor. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, Proton are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra. Prin abonarea la newsletterele noastre, utilizatorul isi manifesta expres acordul de a primi pe langa newsletterele periodice, notificari din partea Proton cu privire la noile facilitati si servicii lansate.


Informatiile personale colectate de site-ul nostru sunt folosite pentru livrarea continutului newsletter-ului personalizat (Nume, Prenume, E-mail). Aditional sunt colectate informatii statistice despre: numarul de deschideri al unui newsletter - numarul de click-uri pentru fiecare link din newsletter. Fiecare membru, care a optat pentru primirea newsletterelor este adaugat automat in lista utilizatorilor ce vor primi newslettere. Fiecare email primit contine informatii clare pentru dezabonare. Dezabonarea se efectueaza in momentul in care utilizatorul da click pe link-ul unsubscribe, apoi modificarile operandu-se instant in baza de date. Dupa ce un utilizator se dezaboneaza nu va mai primi nici un newsletter din partea www.proton.com.ro, decat in cazul in care opteaza din nou pentru abonare.


Pentru imbunatatirea calitatii serviciilor noastre, urmarim activitatea utilizatorilor si prin sistemele Google Analytics, respectiv Google AdWords. Aceste sisteme ne furnizeaza doar date statistice fara a furniza informatii privind identitatea vizitatorilor. Interactiunea cu sistemele enumerate mai sus nu presupune furnizarea din partea noastra a datelor cu caracter personal.



Politica de utilizare Cookie-uri

1. Politica de utilizare Cookie-uri

Aceasta politica se refera la cookie-urile si paginile web operate de S.C PROTON IMPEX 2000 SRL cu sediul social in Bucuresti,  Str. Caraiman, Nr. 86, Sect. 1, C.P. 0, Bucuresti Sectorul 1, numita in continuare Proton.

2. Ce sunt Cookie-urile?

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard drive-ul utilizatorului).
 
3. La ce sunt folosite Cookie-urile?

Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile Proton pentru a oferi servicii confortabile utilizatorilor: ex: – preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand identificarea personala a utilizatorului.
 
 
4. Contin Cookie-urile date personale?


Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Atare date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.
 
5. Stergerea Cookie-urilor

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-urile sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web.

 6. Securitate si probleme legate de confidentialitate


In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a Cookie-urilor, perioada de valabilitate si stergerea automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului dvs., sau puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.